02.09.20

סופ״ש חלומי בצימר עץ החיים במתת

אוויר נקי, אוכל גלילי, שקט ושלווה, וכמובן- בריכת שכשוך פרטית. החופשה האחרונה שלי במתת (אי שם בקצה של הגליל המערבי) השאירה לי טעם של
אוויר נקי, אוכל גלילי, שקט ושלווה, וכמובן- בריכת שכשוך פרטית. החופשה האחרונה שלי במתת (אי שם בקצה של הגליל המערבי) השאירה לי טעם של עוד, אותה שילבנו עם יקב מוצלח בהרי הגליל ומסעדה שהפכה למוסד קולינרי של ממש.

02.09.20

צימר עץ החיים מתת
צימר "עץ החיים", מתת. מבט אל בריכת השכשוך הפרטית
הכניסה ליקב הרי הגליל
יקב הרי הגליל קיבוץ יראון
מבט אל עבר הגג הירוק, יקב הרי הגליל
מרכז המבקרים ביקב הרי הגליל
יקב הרי הגליל קיבוץ יראון
יקב הרי הגליל קיבוץ יראון
מבט מהמרפסת הצופה אל הכרמים
יקב הרי הגליל קיבוץ יראון
פלטת הגבינות ביקב הרי הגליל
כשחיפשתי אפשרויות לינה עבור החופשה הקצרה שלי ושל אמיר ברחבי הארץ, החלטנו הפעם לבדוק את צפון הארץ. הדרום תמיד היה האהבה הגדולה שלי, אבל בהתחשב בעובדה שהחופשה האחרונה שלי בארץ הייתה בפארק תמנע, האחרונה שלי עם אמיר (בארץ) הייתה בים המלח, וסיור הבלוגריות האחרון בו לקחתי חלק היה בערד– הבנתי שהגיע הזמן לגוון טיפה.

עצירה ראשונה בדרך למתת: יקב הרי הגליל

יקב הרי הגליל ממוקם לצד הקיבוץ יראון, כעשרים דקות נסיעה ממתת. היקב חוגג 20 שנה, עובדה שהפתיעה אותי מאוד, במיוחד כי המבנה בו הוא שוכן- נראה מודרני לחלוטין. ביקב שמים דגש על החיבור לטבע, ומנסים ככל הניתן לשמור על תהליך יצור אקולוגי ומתחשב בסביבה. המבנה העשוי בטון, בטון מוחלק, פוליגל תעשייתי ועץ טבעי ומצליח לתת את הבמה לנופים עוצרי הנשימה של הגליל. מרתף החביות בנוי בצורה אקולוגית ומכוסה ב"גג ירוק" מלא בצמחייה אשר מבודדת מפני חום, סופגת לחות, ומפחיתה את הטמפרטורות בתוך המרתף.
בכניסה ליקב גשר המוביל את האורחים למבנה הראשי. כאשר נכנסים פנימה נחשפים לאולם ייצור ענק דרך חלונות זכוכית. משמאל חנות היקב הנפתחת למרפסת רחבת ידיים הצופה לכרמים, בה ניתן להנות מטעימות יין ופלטת גבינות. המרפסת מוצלת ומאווררת, ואפילו שהגענו בשיא החום של אוגוסט- לא הרגשנו צורך להיכנס פנימה אל המזגן.
את הטעימה התחלנו ב"אדום שהוא לבן": יין צעיר העשוי מענבים אדומים שהסירו מהם את הקליפה בשלב מוקדם של התסיסה. היין היה מאוד מרענן ובעל חמיצות עדינה. אני המשכתי עם הלבנים, אמיר המשיך עם האדומים, ושני היינות האהובים עלינו היו היקרים מכולם: במקרה שלי- יראון לבן, ובמקרה של אמיר- אדום בשם יפתח. פלטת הגבינות שהוגשה הייתה מאוד מכובדת, ומלבד העובדה שאמיר הצליח לשבור בכשרון רב כוס (מלאה ביין אדום), החוויה של שנינו ביקב הייתה נהדרת.

צימר עץ החיים במתת

כשהגיעה העת להזמין את מקום הלינה עבור החופש ששנינו יחלנו לו, הסינון הראשון שעשיתי היה בריכה פרטית. הקורונה השפיעה על כולנו וריחוק חברתי והרצון לפרטיות הגיעו למקסימום. מתוך מגוון האפשרויות צימר "עץ החיים" מיד קפץ לעיני, הודות לבריכת שכשוך קטנה עשויה אבן ובעלת מי טורקיז צלולים. אחרי חיפוש עקשן באתר הפסגה (כי צריך לבדוק תאריך תאריך) התמזל מזלנו ומצאנו לילה פנוי, במחיר השפוי ביותר בו נתקלתי לחודש אוגוסט: 900 שקלים.
הצימר המקסים הוא אחד מתוך שתי יחידות שמופעלות על ידי אריה וענבל, המתגוררים במתת. אנחנו ישנו בבקתת לבונה, אם כי שתי הבקתות כוללות בריכת שכשוך פרטית ומחוממת. הצימר מעוצב בסגנון המוכר של קירות וריהוט עץ, בתוכו משובצים כלי קרמיקה שנעשו בעבודת יד על ידי ענבל (ואפילו הכיור!). הבקתה הפתיעה אותנו לטובה בעיקר בשל הגודל שלה, היא מאוד מרווחת וכוללת גם בתוכה- פינות קטנות שניתן להנות בהן. המיטה מאוד "אינטימית" וברוחב 1.40 למי שהעניין מפריע. בבקתה מטבח מאובזר, ובמקרר חיכו לנו כד חלב וכד לימונה קרירה בליווי שוקולד. למי שמתכנן לבשל- קיימים גם תבלינים בסיסיים כגון מלח, פלפל, ופפריקה, שמן רגיל ושמן זית, ולואיזה לחובבי חליטות התה- בנוסף לשתי צנצנות עם עוגיות שהורגש כי נעשו באהבה.
בתוך הצימר פינת ישיבה עם שני כסאות, טלויזיה וכבלים, שולחן וכסאות המיועדים לאכילה, קמין עץ (שוב, אידיאלי לחופשה חורפית מפנקת!) וג'קוזי רחב. בחלק החיצוני של הצימר דק קטן עם שולחן ישיבה וכסאות, דרכו משתלבות מדרגות אבן המובילות לבריכת השכשוך הקטנה. הבריכה היא טבעית ומחוממת, ובתוכה מובנה ספסל עליו ניתן לשבת.
אין ספק שהבריכה היא גולת הכותרת של הצימר. נהננו ממנה עד לשעות הערב המוקדמות, ולאחר ארוחת ערב- בשעות הערב המאוחרות, הודות לכך שהיא מחוממת. במתת, תתפלאו- בערב קריר גם בחודש אוגוסט.
עלות הלינה אינה כוללת ארוחת בוקר וניתן להזמין ארוחת בוקר שתגיע עד לצימר, מבלי להתחייב לכך מראש (אנחנו הודענו בערב של היום בו הגענו ללון בצימר). ארוחת הבוקר מכילה אומלט עשבי תיבול, סלט ירקות, מגוון סלטים (חצילים, מטבוחה, טחינה), גבינות עיזים, לאבאנה, חמאה, שני סוגים של ריבה ועוגות לנשנוש עם הקפה. ארוחת הבוקר עולה 120 ₪ (לזוג).
הנוף מהדק אל עבר הבריכה הפרטית בצימר עץ החיים מתת
פנים הצימר: מבט אל המיטה
צימר עץ החיים מתת
הג'קוזי הפנימי בצימר עץ החיים, מתת
צימר עץ החיים מתת
הבריכה הפרטית בצימר עץ החיים
ארוחת הבוקר בצימר עץ החיים מתת
ארוחת הבוקר, צימר עץ החיים

ארוחת ערב בביסטרו אלומה, מעלות תרשיחא

מפני שסדנאות האוכל והאירוח שמעביר ארז קומרובסקי נועדו למספר משתתפים גבוה משניים, החלטנו להתפנק ולנסוע למסעדת אלומה המפורסמת, שנחשבת למוסד קולינרי של ממש. המסעדה ממוקמת כחצי שעה נסיעה ממתת, ובעלת תפריט בניחוח צרפתי, בשילוב עם חומרי גלם גליליים. לראשונות נבחרו קלמרי על הפלאנצ'ה וסלט שרימפס.
שתי המנות היו טעימות מאוד, אך דומות מידי זו לזו, ומעט התאכזבנו שהמלצרית לא אמרה לנו את זה מראש. הקלמרי: על בסיס לאבאנה, בליווי במיה, צנונית, זיתים, נענע, ופלפלים חריפים. השרימפס: שבכלל לא היה סלט, אלא צרוב גם הוא על הפלאנצ'ה, על בסיס יוגורט, ועם במיה, צנונית, בצל ירוק, פלפל חריף, סלרי, בצל סגול, פטרוזיליה ובצל לבן חרוך. השרימפס היה מעט מעושן יותר בעוד שמנת הקלמרי חמוצה-מלוחה, אבל קשה להתעלם מהדמיון שבין השתיים. בכל מקרה שתיהן היו מאוד מאוד טעימות.
לעיקריות הזמנו ניוקי פטריות, כמהין, וערמונים- שהיה נחמד אבל טעמתי טובים ממנו, ומנת של פילה בקר. הפילה הגיע במשקל 250 גרם, והיה עשוי לשלמות. לצידו הוגש מח עצם, גראטן תפוחי אדמה שאיכזב בשל שימוש מוגזם ברוזמרין שהשתלט על כל הטעמים שלו, ומספר יחידות בודדות של שעועית ירוקה שהיו מעט מביכות. העשייה של הפילה לחלוטין הצילה את המנה הזו.
לסיכום: חומרי הגלם במסעדה מאוד טובים וזה מורגש. קיימים אי דיוקים כאלה ואחרים, ואיך שלא אהפוך את זה- המסעדות בתל אביב פשוט יותר מדויקות בעיניי. מהתרשמותי הכללית האוכל באלומה הוא הטוב ביותר בטווח הנסיעה של חצי שעה ממתת, ולכן אני ממליצה להגיע למסעדה.

לסיכום

החופשה הקצרה שלנו בגליל המערבי ובמתת בפרט הייתה בין הנעימות שיצא לנו לחוות. היתרון הגדול שלה הוא העובדה שהחופשה הזו תהיה מושלמת גם כחופשה חורפית, הודות לקמין ולבריכת השכשוך המחוממת, והעובדה שהצימר מאוד רחב ונעים לשהות בו.
הגעתם למקום בזכות ההמלצה שלי? תייגו אותי בפייסבוק/באינסטגרם ואפרסם זאת אצלי 😊
מסעדת "אלומה ביסטרו"
מסעדת אלומה ביסטרו מעלות תחשיחא גליל מערבי
מנת הקלמרי, ביסטרו אלומה
מסעדת אלומה ביסטרו מעלות תחשיחא גליל מערבי
מנת השרימפס, אלומה ביסטרו
מסעדת אלומה ביסטרו מעלות תחשיחא גליל מערבי
מסעדת אלומה ביסטרו מעלות תחשיחא גליל מערבי

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!