29.10.19

טיפים ומידע חשוב לתכנון הטיול שלכם בטאיוואן

חושבים לטוס לטאיוואן ולא יודעים איפה מתחילים? בפוסט הזה תמצאו את כל המידע הנחוץ לכם: החל מהוצאת ויזה וסגירת טיסה ועד לאזורי הלינה המומלצים
חושבים לטוס לטאיוואן ולא יודעים איפה מתחילים? בפוסט הזה תמצאו את כל המידע הנחוץ לכם: החל מהוצאת ויזה וסגירת טיסה ועד לאזורי הלינה המומלצים

29.10.19

אפילו העננים יפים יותר בדרך לטיוואן.

תכנון טיול ביעד רחוק עליו כמעט אין מידע באינטרנט היא משימה לא פשוטה בכלל. כשנפלה ההחלטה לטוס לטאיוואן הפכתי כל פיסת בלוג וחקרתי כל כתבה שהצלחתי למצוא, אבל עדיין היו לי "חורים בעלילה". אחרי טיול של עשרה ימים ביעד הקסום הזה הגיע הזמן להעניק לו בחזרה- ולקוות שהפוסט שלי יעזור לכם בעת תכנון הטיול שלכם לטאיוואן.

האם צריך ויזה לטאיוואן?

לדרכונים ישראלים אין צורך בהוצאת ויזה עבור נסיעה לטאיוואן. שימו לב שכן תדרשו להציג כרטיס טיסה חזור, ושטווח השהייה המותר הוא שלושה חודשים. כשתגיעו לביקורת הדרכונים יבקשו מכם למלא טופס עם פרטים אישיים (בדומה לתאילנד למי שמכיר), בדיעבד הוא גם חולק בטיסה- פרט שולי שפספסתי בשל העובדה שאני לא דוברת סינית ;). אולי זה בגלל שטיילתי לבד, אבל הפקח בביקורת הגבולות החליט להתעכב עליי ושאל לפרטי פרטים מה יהיו התכניות שלי, איפה אשן ובאילו תאריכים אצא מטאיפיי. כל עוד יש לכם מקום לינה לתחילת הטיול זה לגיטימי לחלוטין לספר מסלול דרך כללי עליו תכננתם.

איך הכי נוח לטוס לטאיוואן?

לטאיפיי אפשר להגיע ממספר ערי בירה מרכזיות במזרח. לבאים מישראל כנראה שהאופציה הטובה ביותר היא טיסה להונג קונג ומשם לטאיפיי שעורכת כשעה וחצי, אבל זה ממש לא מחייב: בגלל שבהונג קונג היה קצת בלאגן בתקופה שטסתי החלטתי לטוס דווקא מבנגקוק, ממנה תוכלו למצוא כ5-6 טיסות יומיות לטאיפיי, ואורך הטיסה הוא 3 וחצי שעות. גם ממנילה (פיליפינים), סיאול (דרום קוריאה) או טוקיו (יפן) תוכלו למצוא טיסות ישירות, במידה והחלטתם לחבר שני יעדים בטיול ארוך יותר.

סים, המרת כסף, ותחבורה ציבורית בטאיוואן (איזי קארד)

הדבר האהוב עליי ביותר בטאיוואן הוא שניתן לסגור שלושה דברים מאוד חשובים כבר בשדה התעופה, מבלי שזה יעלה לכם יותר כמו במקומות אחרים בעולם. הגעתי עם דולר אמריקאי אותו המרתי בדוכן שלפני היציאה מאזור איסוף המזוודות.
בטאיוואן עצמה ניתן להמיר כסף רק בבנקים ועליכם להצטייד בדרכון לשם כך. משיכת כסף ניתנת מכל כספומט ומלווה בעמלה של 100 דולר טאיוואני.
הבאים בתור היו איזי קארד וכרטיס סים, שנרכשו באותו דוכן.
את כרטיס הסים ניתן לרכוש כחבילת אינטרנט לפי מספר הימים הרצוי, אני רכשתי חבילה של עשרה ימים שעלתה לי 480 דולר טאיוואני. באותו דוכן גם רכשתי את האיזי קארד, הכרטיס המשמש לתחבורה הציבורית בטאיוואן. הכרטיס עצמו עולה 100 דולר טאיוואני וניתן להטעין אותו בכל סכום שתרצו. משלמים איתו ישירות בMRT (הרכבת התחתית) ובאוטובוסים, וניתן לשלם באמצעותו על כרטיסים לרכבת המהירה, ועל מוצרים שנרכשים בחנויות  seven eleven ו family mart, בהן גם תוכלו להטעין אותו.
איך שיוצאים לאולם המגיעים בשדה התעופה בטאיפיי פונים ימינה, שם תראו את דוכן צבוע בורוד עז- שם רכשתי את הסים והאיזיקארד.

לינה, מלונות, והוסטלים בטאיוואן

אתמקד בלינה בטאיפיי, ממנה תוכלו לעשות טיול כוכב מגוון במיוחד. המלונות מעט יותר יקרים מבתאילנד, ההוסטלים זולים וברמה מאוד גבוהה, ותוכלו למצוא גם המון דירות Airbnb מוצלחות במחירים הוגנים. למי שארוחת בוקר מערבית חשובה לו- האופציה של מלון כנראה תקרוץ לו הכי, למרות שאני הצלחתי למצוא ארוחות בוקר מצוינות במחירים לא גבוהים מידי.
אופציה נוספת ומצוינת למי שמחפש לחסוך אבל מעדיף פרטיות היא הוסטלים בהם תוכלו למצוא חדרים פרטיים (לזוג או ליחיד), אבל עם מקלחת משותפת, דבר שיוזיל את עלות הלינה שלכם במיוחד.
הקאץ' היחידי בכל מה שקשור בלינה (בטאיוואן בכללי) הוא שבסופי השבוע המחירים מכפילים ומשלשים את עצמם, ובערים קטנות מאוד קשה למצוא מקום לינה הגון במחיר הגיוני. אם אתם סוגרים את הלינה מראש לא תהיה לכם בעיה, ובמזרח באופן כללי- כשסוגרים בדקה ה90 משלמים יותר. אם אתם בטיול ארוך וזורמים מיעד ליעד נסו בכל זאת לתכנן את המקום בו תשהו במהלך הסופ"ש הקרוב, ונסו להקדים ולסגור שבוע מראש לפחות.
בטאיפיי ישנתי חמש דקות הליכה מרובע שימנדינג (Ximending) שהתברר כהחלטה הטובה ביותר של הטיול. ההוסטל SpaceInn היה ממש נקי ומסודר, לצד כל מיטה שקע חשמלי ומדף קטן, ובנוסף יש לוקר שננעל עם כרטיס מגנטי. המיקום שלו היה מעולה, וכל האזור מלא במסעדות, חנויות קטנות וברים, ומלא וחי בשעות הערב. גם רובע שילין (Shilin), אזור שמאופיין ביותר בתי מגורים יהיה בחירה מוצלחת.

שימנדיג - חי ותוסס
סימון רציף האוטובוסים ביציאה משדה התעופה. הכל מסודר וברור היטב.
מקום לרגליים ונוף מהפנט. הנסיעה בTRA מטאיפיי לחואלין
עומדים בצורה מסודרת לפני שהרכבת מגיעה

התניידות ותחבורה ציבורית בטאיוואן

אם כוונתכם להקיף את האי במספר מוגבל של ימים, השכרת רכב תהיה הפתרון האולטימטיבי עבורכם. בטאיוואן נוהגים בצד ימין של הכביש, הכבישים נוחים מאוד ותרבות הנהיגה שקטה ורגועה. אם אתם מתכננים להקיף את האי ולהשכיר רכב, תוכלו לקרוא על כך בפירוט בפוסט הזה של שחר.
בנוסף, גם אם אתם בתקציב תרמילאים וגם אם לא, התחבורה הציבורית בטאיוואן מצויינת ונוחה במיוחד למטייל המערבי. בטאיפיי עצמה אין טעם להשכיר רכב בשל בעיות חנייה רציניות ומוניות עלולות להיות מאוד יקרות. רשת האוטובוסים והרכבות כל כך קלה- שאין בהם צורך. שימו לב שמומלץ להזמין כרטיסים מראש דרך האפליקציה של Taiwan Railway כאשר מדובר בנסיעות בין עירוניות (HSR ו TRA). סוגי הרכבות בטאיוואן:
HSR– הרכבת המהירה שמקשרת בין הערים הגדולות כמו טאיפיי, גואשיונג, טאינן, וטאייצ'ונג. היא מגיעה למהירות של 300 קמ"ש, ותיקח אתכם מטאיפיי (העיר הצפונית ביותר) לגואשיונג (העיר הדרומית ביותר) בפחות משעה וחצי נסיעה. הכרטיס עולה בהתאם, ותאלצו להיפרד מ1,500 דולר טאיוואני עבור נסיעה זו.
TRA– גם היא רכבת מהירה, אבל הרבה פחות. היא מזכירה את רכבת ישראל אבל ככל הנראה תעצור בפחות תחנות בדרך, והיא מקשרת בין ערים וכפרים קטנים יותר בטאיוואן. השתמשנו בה כדי להגיע מטאיפיי לחואלין, נסיעה שערכה כשעתיים וחצי. המושבים מאוד מרווחים ויש המון מקום לרגליים.
MRT– הרכבת התחתית, פועלת בכל עיר מרכזית. יש לכל קו צבע ומאוד קל לקלוט אותה. עלות הנסיעה משתנה בהתאם למרחק, אבל בתוך העיר לא תעלה על 50 דולר טאיוואני.

עמידה בתורים

ברומא תהיה רומאי, ובטאיוואן תהיה טאיוואני. אתם הולכים למצוא תורים בכל מקום: בירידה של המדרגות הנעות לרכבת, ברציף בו תחכו לרכבת, בחלק מהאוטובוסים, בכניסה לאתרי מורשת ותיירות, וגם- במסעדות ובדוכנים בשווקי הלילה. תהיו מנומסים והתאימו עצמכם לתרבות בכדי לא לפגוע או להעליב את המקומיים. לפעמים זה מרגיש מעצבן וטרחני לישראלים שמצליחים למצוא הנאה שבהידחפות, אבל באמת שאין צורך בכך. כבדו את המקומיים ותנסו להשתחרר בעצמכם מהצורך ההישרדותי של לעלות כמה שיותר מהר לרכבת 😊
ומילה על שווקי הלילה, אפילו שארחיב על כך בפוסט נפרד: התורים זו הדרך שלכם לזהות איפה הכי שווה לאכול. הטאיוואנים יודעים מה טוב, ותור משתרך מאחורי דוכן אוכל הוא הגושפנקה שלכם למנה מוצלחת במיוחד, גם אם אין לכם מושג מה הדוכן הזה מגיש.

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!