30.05.22

איך מכינים את פלטת הגבינות המושלמת

אני מטורפת על גבינות, ופלטת גבינות תמיד תהיה פתרון קליל וכיפי לאירוח בדקה ה-90, וגם כפתיח נפלא לאירוח בחג שבועות. היא תמיד סופר מרשימה,
אני מטורפת על גבינות, ופלטת גבינות תמיד תהיה פתרון קליל וכיפי לאירוח בדקה ה-90, וגם כפתיח נפלא לאירוח בחג שבועות. היא תמיד סופר מרשימה, והיופי העיקרי הוא שמעבר לגבינות אפשר להשתמש בכל מיני דברים שכבר יש בבית.

30.05.22

פלטת גבינות מוצלחת תצליח לגרום לאורחים שלכם להתפעל מהיופי שלה, ובעיקר להתענג על כל ביס. בעיניי פלטת גבינות מוצלחת משלבת בתוכה מגוון רחב של טקסטורות וטעמים, ותהיה מושלמת לאורחים שקופצים בדקה ה-90, כנשנושים למסיבה, או כפתיח לארוחת חג שבועות חגיגית.

בחירת הגבינות

נסו לבחור גבינות בעלות רמת רכות שונה ופרופיל טעמים שונה. ההמלצה שלי תהיה לכלול לפחות אחת מכל סוג: קממבר/ברי (נוזלית ובשלה), גבינה כחולה, גאודה, מנצ׳גו, וגבינה המשלבת טעם נוסף (שום שחור, כמהין, פסטו).
אלה הגבינות האהובות עליי:
קמבוזולה – הכלאה בין קממבר לגורגונזולה. היא קרמית ונוזלית ומנוקדת בחריפות של הגורגונזולה. בניגוד לגבינות כחולות קלאסיות, היא מאוד מעודנת.
בושה – גבינת עיזים חצי רכה בעלת טעמים מתוקים ועדינים.
מנצ׳גו כמהין – מבחינתי פלטת גבינות ללא גבינה אחת שמשולבת עם כמהין זה לא אפשרי! המנצ׳גו עשויה מחלב כבשים והיא תמיד נגמרת ראשונה. היא מאוד טעימה גם בוריאציה הקלאסית ללא הכמהין.
גרוייר – גבינה שווייצרית עם מעט מתיקות וטעם אגוזי עשיר
אולד אמסטרדם – גבינת גאודה מיושנת בעלת טעמים עמוקים. המרקם שלה יחסית קשה אבל היא מאוד נימוחה.
טיפ חשוב!

הוציאו את הגבינות מהמקרר כשעה לפני ההגשה. הן אידיאליות לאכילה בטמפרטורת החדר, לא כשהן קרות. כך גם גבינות כמו קממבר וברי יהיו נוזליות ונוחות למריחה.

איזה תוספות לשדך עם הגבינות בפלטה?

אני מאוד אוהבת לשחק עם התוספות השונות ובכל פעם משנה בהתאם למצב הרוח ומה שיש במקרר 😉 את הירקות אני בדרך כלל שומרת לפלטה נפרדת, ובפלטה המרכזית תמיד דואגת שיהיה אלמנט קראנצ׳י (אגוזים למשל), משהו למרוח, וכמה סוגי פירות בצורות שונות (קשים ורכים).
דוגמאות לתוספות לפלטה:
ממרחים: ריבה (תות, פירות יער, שזיפים, תפוזים), פסטו, עגבניות מיובשות, דבש.
אגוזים: פקאן מסוכר, שקדים, אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, פקאן טבעי, ערמונים.
פירות: נקטרינות, תותים, פטל, אוכמניות, תפוח ירוק, ענבים, תאנים
פינוקים אקסטרה: ארטישוקים משומרים בתיבול איטלקי, זיתים, נקניק סרוולד או פרשוטו (למי שלא שומר כשרות), שוקולד.

הרכבת הפלטה

אני מתחילה בסידור הגבינות – אני בדרך כלל מעדיפה לפרוס אותן לפרוסות (ולא לחתוך לקוביות) פשוט כי יותר נוח ומהנה לאכול ככה את הגבינות ולהרכיב ״ביס״. אם מדובר בגבינה שפחות נוח לפרוס כמו קממבר, ברי, או גבינה כחולה (שקצת מתפוררת) – אני מניחה אותה בשלמותה.
לאחר מכן אני ממקמת את הקעריות הקטנות בהן אני שמה את הממרחים. אם הקרש שלכם גדול מספיק / אתם מארחים כמות גדולה של אנשים, אפשר לשים את הצנצנות מבלי להעביר לכלי נפרד.
אחרי שהאלמנטים המרכזיים מצאו את מיקומם, אני מפזרת ביניהם את הפירות והאגוזים, וקיבלתם פלטה לתפארת! 🙂
דוגמא נוספת לפלטת גבינות שמשלבת נקניקים

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!