16.04.20

פארוס: המלצות לאי ביוון שהוא גם מושלם וגם זול (והאהוב עליי)

חופשה ביוון לנצח תהיה מי טורקיז צלולים, בתים לבנים קטנים, ומאכלי דגים ופירות ים. את כל הטוב הזה תוכלו למצוא באי קסום במיוחד בשם
חופשה ביוון לנצח תהיה מי טורקיז צלולים, בתים לבנים קטנים, ומאכלי דגים ופירות ים. את כל הטוב הזה תוכלו למצוא באי קסום במיוחד בשם פארוס, שהישראלים גילו באיחור מפתיע. יש בו הכל: חופים מדהימים, כפרים קטנים, מסעדות מעולות, ובעיקר חופש שלא חוויתי בשום אי יווני אחר. וכן, הוא כנראה

16.04.20

החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון

כשהתלבטתי לאן אני ואמיר נטוס בחופשת הקיץ שלנו היעד היה לי ברור, כמובן שנטוס ליוון! אבל… לאן? אחרי התייעצות עם חברה יוונייה וקצת חפירה באינטרנט, הרכבתי לנו חופשה של שבוע בשני איים: יומיים וחצי באי מילוס, ומיד אחריו- שלושה ימים באי פארוס. אם אתם עדיין מתלבטים לאיזה אי כדאי לכם לטוס, תנו קפיצה לכתבה המלאה "איזה אי ביוון הכי מתאים לכם?" בטוחה שהיא תעזור 🙂

קצת על האי

פארוס הוא מסוג האיים שאני עדיין לא מבינה איך הוא לא עמוס בתיירים לעייפה. בניגוד לרודוס וכרתים שהפכו לשחוקים עבור הישראלים, פארוס מצליח להציע את כל מה שיש ביוון, ואפילו יותר (בדומה ללפקדה וקפלוניה, רק בבתים לבנים). הוא ממוקם באיים הקיקלאדים, בין טובים ומוכרים כמו סנטוריני ומיקונוס. אם הייתי צריכה לתאר את אותו בהשוואה לאי קצת יותר מוכר, נניח מיקונוס, הייתי אומרת שמיקונוס הוא פארוס על סטרואידים. הבתים הלבנים והחופים הצלולים יתגלו בפניכם בדיוק כמו באיי יוון האחרים, אבל בתוספת אווירה רגועה ונעימה במיוחד שלא פגשתי באף אי אחר. ההנאה הצרופה מהאי הזה הבטיחה לנו שנחזור אליו ביום מן הימים, ובפעם הבאה לחופשה קצת יותר ארוכה מהאחרונה.

טיסות ודרכי הגעה לפארוס

אם אתם מחפשים חופשה ביוון עם מינימום ישראלים, פארוס הוא האי עבורכם. אני חושבת שהאי לא מלא בישראלים בגלל שההגעה אליו דורשת קונקשן באתונה, וכידוע- הישראלים אוהבים לקצר את הדרך כמה שיותר. את הטיסה הזמנו עם חברת אג'יאן היווניה והאהובה כחצי שנה מראש. חשוב לציין שבשדה התעופה של פארוס אין פקיד מכס, ולען לא תוכלו לשלוח את המזוודות שלכם ישירות ליעד הסופי כמו ברוב הקונקשנים. תאלצו לאסוף אותם בשדה באתונה ולהפקיד אותם בשנית לפני הטיסה מאתונה לפארוס.
זה שם אותנו בלחץ של זמנים אבל הודות לעיכוב בטיסה מאתונה לפארוס- הספקנו לעלות למטוס בזמן. יש שתי טיסות יומיות מאתונה לפארוס, והטיסה אורכת כ40 דקות במטוס פרופלור קטן ומשעשע במיוחד. לחובבי הים ניתן גם לקחת מעבורת מנמל פיראוס (הממוקמת כ-45 דקות נסיעה ברכבת מנמל התעופה באתונה), בהפלגה של כ-4 שעות.

מבט לחדר השינה - Jasmin Apartment, Sivanis
קומפלקס הדירות "Sivanis"
הסלון שבדירה - Jasmin Apartment, Sivanis
מבט לחדר השינה - Jasmin Apartment, Sivanis
החצר הקדמית של הדירה - Jasmin Apartment, Sivanis

איפה כדאי לישון באי פארוס

נתחיל במיקום: תנסו לחפש מקום לינה קרוב ככל הניתן לעיר נאוסה. היא ממוקמת בחלק הצפוני של האי, בערך 30 דקות נסיעה מעיר הנמל פאראקיה, וכולה סמטאות מוקפות בבתים לבנים. היא מהווה נקודת מוצא מצוינת לטיולי יום, חופים, מסעדות וחנויות בוטיק קטנות.
גם אני וגם אמיר ידענו שבפארוס נרצה להתפנק קצת יותר מאשר במילוס, שהיה היעד הראשון בחופשה שלנו. לא הצלחנו למצוא בית מלון שקורץ לנו מבחינת נראות או מחיר, והחלטתי לחפש לנו דירת Airbnb. מסתבר שבפארוס השכרת דירות זה הדיבור, ולא היה חסר היצע במקרה הזה. את הדירה המהממת שהפכה את הטיול שלנו למדהים במיוחד מצאתי בקומפלקס הדירות Sivanis, שבאופן מפתיע מנוהל על ידי רויטל שחיה באי ואחיה המתגוררים בארץ.
בחרנו בדירה הגדולה מביניהן,(Jasmin) לה חצר קדמית שמצוידת במקלחת חיצונית, שולחן אוכל וספספלים- הכל בעיצוב יווני מסורתי, מקשה אחת של בטון לבן מוחלק.
הדירה הייתה ממוקמת כ-7 דקות הליכה מהעיר נאוסה, אליה חזרנו שוב ושוב (ברגל), מה שהתאפשר בשל המיקום המצוין של הדירה: הליכה קצרה בבריזה של יוון אל עבר ארוחת הצהריים והערב, ומצד שני חנייה לרכב שהשכרנו (אל תנסו לחשוב על חנייה במידה ואתם משכירים דירה בתוך נאוסה. זה אפילו יותר גרוע מתל אביב!).

חופים, אטרקציות, ונקודות חובה בפארוס

כאמור, הגדרת החופשה הייתה נופש בכל המשתמע מכך, ובחרנו בפעילויות יחסית רגועות. אוכל תמיד מהווה אטרקציה מרכזית עבור שנינו (עליו אפרט בהמשך), ובעיקר רצינו לזרום ולהרגע.
העיר נאוסה Naoussa היא ההגדרה המושלמת לחופשה שלנו. חזרנו אליה שוב ושוב, ובכל פעם נהננו יותר. היא מורכבת מסמטאות קטנות ומתפתלות בצל בתים יוונים מקוריים, מלאה בחנויות קטנות של מעצבים מקומיים, חנויות בוטיק של מעצבי על, מסעדות, ברים, בתי קפה, ומה לא. היוונים אוהבים להתעורר מאוחר, וטיול בעיר במהלך היום יבטיח לכם רקע נטול תיירים או מקומיים. בערב העיר מתעוררת לחיים, כל השולחנות הנפתחים יוצאים החוצה, אנשים יפים לבושים בלבן, ופשוט כיף להסתובב בה.
העיר Parikia – היא העיר המרכזית באי. הנמל הראשי נמצא בה, וכך גם תוכלו למצוא מספר מסעדות, בתי קפה, מסעדות חוף וחנויות קטנות. אנחנו לא מצאנו בה משהו מיוחד ומלבד המתנה באחד מבתי הקפה למעבורת לא היינו בה הרבה.
הכפר לפקס Lefkas נמצא כמעט במרכזו של האי, ובנוי על הרים וגבעות שצופים לים. בכניסה לכפר תמצאו כמה בתי קפה וגלידריות, והכיף הגדול שבו הוא פשוט להסתובב בין הסמטאות הצבועות בלבן וכחול. טיילנו בו שעה טובה וסיימנו בבית הקפה בכניסה שצבוע בורוד, לו מרפסת שמשקיפה על הכפר.

הכפר לפקס- תצפית מהדרך
הכפר לפקס, פארוס
הכפר לפקס, פארוס
הכפר לפקס, פארוס

Kolybithres Beach – אליו מגיעים ברכב או על ידי "טקסי בואוט" שיוצאת מנמל נאוסה. הסירה יוצאת וחוזרת להפלגה של כ-10 דקות בכל חצי שעה, וכרטיס יעלה לכם כ-8 יורו לנסיעה הלוך-חזור. הייחוד של החוף היא מפולת סלעים (אל דאגה, היא התרחשה לפני המון זמן) שהתגלגלה לים ויצרה חוף חולי שמופרד על ידי סלעי ענק במגוון צורות. בחוף עצמו יש מיטות שיזוף ושמשיות, וניתן להזמין נשנושים מהמסעדה שליד.
Faragas Beach – חוף נוסף שמתהדר בחול (לעומת אבנים, שמשמעותית יותר נפוצות ביוון). בחוף יש מועדון חוף יוקרתי ומהמם, אליו הגענו בשעה קצת עמוסה (בערך 13:00). החלטנו לטייל קצת ימינה שמאלה ומצאנו חתיכת חוף בתולית שהייתה רק לעצמנו- במרחק קצר מהחוף המסודר וההומה.
חופים נוספים שהומלצו לנו על ידי רויטל, בעלת הדירה בה ישנו:
Golden Beach – חוף נוסף עם חול. ממוקם בצד הדרום מזרחי של האי.
Kalogeros – חוף שמפורסם בחימר טבעי (קצת כמו ים המלח) לאורכו. ממוקם בצד המזרחי של האי.
Santa Maria – חוף מסודר ובנוי שיזכיר לכם את מיקונוס, בו תמצאו מועדון חוף מושקע במיוחד עם אלכוהול זורם ואווירה של מועדון.
אטרקציה נוספת ולא פחות מהממת היא האפשרות לקחת שיט לאיים השכנים לפארוס. האי אנטיפארוס נמצא כחצי שעה הפלגה מפארוס, ואם תרצו להרחיק קצת יותר תוכלו גם לקחת מעבורת למיקונוס, סנטוריני, נקסוס, ועוד. את המידע לכך תוכלו למצוא בתחנת הרוח בעיר פארקיה, או בנמל נאוסה.

חוף קולימבית'רס
חוף קולימבית'רס
הבוטקה ממנו יוצאת הסירה לחוף קולימבית'רס (ולאיים השכנים מצפון לפארוס)
ארוחת בוקר בחצר הקדמית של הדירה בסיוואניס
הבר שמול המסעדה
מנשנשים ומחכים בתור למסעדה
מסעדת הכסאות הירוקים
חציל ברוטב עגבניות וגבינות, עלי גפן ממולאים וסלט יווני
מסעדת מרמיטה - לשבת תחת חופה של גפנים
מולים "סגנאקי"

אוכל, מסעדות, וקולינריה שאסור לפספס בפארוס

כמו שכבר כתבתי לכם אוכל הוא ללא ספק אחד התחביבים המועדפים עליי ועל אמיר. בטיול הזה מצאנו את עצמנו מזמינים שוב ושוב את אותן מנות מבלי להצטער על כך, נהנים מכל ביס.
את ארוחות הבוקר הכנו בדירה, אחרי שעשינו קצת קניות בסופר הקרוב אליה. כך נהננו מיקיצה טבעית בשילוב ארוחת בוקר טעימה, מינוס הלחץ של לקום לפני שחדר האוכל יסגר 😉
"המסעדה עם הכסאות הירוקים"– כך הגדירה אותה רויטל, שגילתה לנו את המקומות הכי שווים באי. שם המסעדה: kafenio palia agora. המסעדה ממוקמת בנאוסה וצריך לחכות לא מעט בתור. למרבה המזל בצמוד אליה נמצא בר קוקטיילים חמוד בו ניתן להנות מדרינק וקצת נשנושים. הברמן יגיש לכם את השתייה והנשנושים בעודכם יושבים מול הבר על מדרגת בטון מוחלק- בתור למסעדה עם הכסאות הירוקים.
הדרינקים מעבירים את הזמן בכיף, וכמו שכבר כתבתי לכם – האווירה בעיר כל כך כיפית, באמת כיף פשוט לשבת ולהסתכל על העוברים ושבים. כשהגיע תורנו הזמנו לשולחן חציל ברוטב עגבניות וגבינות, קלמארי מטוגן, עלי גפן, סלט יווני, וצ'יפס. הכל היה פשוט טעים!
מסעדת Marmita הייתה ההגדרה לדייט נייט מושלם. כאמור, היוונים אוהבים להתחיל מאוחר, ולכן ארוחת ערב בשעה שבע סידרה לנו מסעדה ריקה מאנשים. המקום מקסים ומוקף בחופה של עלי גפן המסתלסלים על פרגולה מעץ, השולחנות גדולים ונוחים והשירות היה מצוין. הפעם הזמנו: כדורי גבינות מטוגנים בליווי רוטב עגבניות, קלמרי מטוגן, פסטה שרימפס ברוטב אדום, ומולים "סגנקי" ברוטב עגבניות וגבינת פטה, שהיה פשוט וואו.
לוקומאדס
מאפיית Ragoussis
מאפיית Ragoussis

מסעדת Sigi ikthios – ממוקמת על קו המים ומול הנמל. היא נראית כמו מלכודת תיירים קלאסית, אבל האוכל בה היה באמת טעים (אבל לא טעים כמו מרמיטה). הזמנו תמנון ברוטב יין שהיה רח ונימוח, מנת המולים ברוטב עגבניות עם פטה, ו"מאפה אלים" שהוא החולשה הפרטית שלי- גבינת פטה עטופה בבצק פילו, אפויה בתנור ומוגשת עם דבש וקצח.
לוקומאדס Loukoumades – הקינוח היווני המושחת הזה כולל כדורי בצק קטנים ומטוגנים, ברוטב שוקולד היסטרי. מזמינים ופשוט יושבים/עומדים ברחוב 😊
Ragoussis Bakery – מאפייה מדהימה שנמצאת ממש בכניסה לנאוסה. מלבד מאפים במגוון צורות וטעמים הם מגישים גם ארוחות בוקר טעימות, שמאוד דומות לאלה בארץ. נהננו ממנה לא פעם, גם מארוחת בוקר וגם מהמאפים והקפה הטעים שלהם.

לסיכום

מדובר באי מדהים במיוחד, שקט, כיפי, עם אווירה של יוון האמיתית. הוא לא עמוס לעייפה בתיירים, בטח שלא ישראלים, והוא מתאים להמון הרכבים בתקציבים לא מאוד גבוהים. אני יודעת שבוודאות נחזור אליו, ובייחוד לעיר נאוסה- שנכנסה לי עמוק ללב (ולבטן) 😉.

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!