15.09.20

טיסה לאי מילוס ביוון זה כל מה שאתם צריכים בקיץ הקרוב

הוא אחד מהאיי יוון הפוטוגנים ביותר, וכנראה יותר יפה ממיקונוס או סנטוריני. האי המדהים נמצא במרחק קצר מישראל, וכנראה יהיה היעד הבא שלכם לחופשת
הוא אחד מהאיי יוון הפוטוגנים ביותר, וכנראה יותר יפה ממיקונוס או סנטוריני. האי המדהים נמצא במרחק קצר מישראל, וכנראה יהיה היעד הבא שלכם לחופשת קיץ שכולה חופים, שיזוף, ואוכל טוב.

15.09.20

החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
הכפר מנדרקיה באי מילוס ביוון
כפר הדייגים Mandarakia

האי מילוס התפוצץ לכולנו בפיד בקיץ 2019, ובמקרה מקרי מאוד היה גם אחד מהיעדים אליהם אני ואמיר טסנו, באותו קיץ ממש (וכמו שאתם מכירים אותי- הטיול נסגר הרבה לפני). חופים פראיים, טבע עוצר נשימה והעובדה שהוא לא ממש מוכר משכו אותי אליו כמו אל מגנט, מה שהוכיח את עצמו כטבעי לחלוטין, הודות לטיולים המאוד מוצלחים שלי ביוון באיים לפקדהרודוסורבים נוספים.

איך מגיעים לאי מילוס

בגלל שאני ואמיר שילבנו בטיול אחד שני איים, למילוס הגענו באמצעות מעבורת מהאי פארוס (אליו לקחנו טיסה עם קונקשן קצר באתונה). מילוס ממוקם בין איי הקיקלאדים (המוכרים ביניהם הם כמובן מיקונוס וסנטוריני) ותוכלו להגיע אליו במעבורת מאחד האיים הללו, וממש כמונו- לשלב שני איים בטיול אחד. ניתן לבדוק זמני מעבורות והזמנת כרטיסים באתר של Ferries of Greece (האתר אמין והומלץ על ידי חברה יווניה לכל החוששים).
אופציה נוספת היא לקחת טיסה מישראל לאתונה, וממנה לקחת טיסה למילוס. לצערי הרב עדיין לא קיימות טיסות ישירות למילוס, ואולי מדובר דווקא בדבר טוב- האי כרגע ב"מקום טוב באמצע" מבחינת איזון של אותנטיות מקומית אל מול תיירות רחבה. ממליצה בחום להזמין את שתי הטיסות דרך חברת Aegean היוונית, במידה ויהיה עיכוב ביציאה מהארץ ותפספסו את טיסתכם, החברה תשא באחריות לדאוג לכם לטיסה חלופית.

החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
Sarakiniko

מלונות, בתי הארחה, ודירות להשכרה באי מילוס

כאמור, האי עדיין נמצאת בראשית דרכו בכל הנוגע לתיירות. אני ממליצה לישון בעיר הנמל Adamantas- שם תמצאו את רוב המסעדות, בתי הקפה, חנויות, וסוכנויות להשכרת רכב/ סירות. אנחנו ישנו ב Hotel Delfini, בית מלון קטן ובסיסי. ידענו שרוב הזמן נטייל ונחקור את האי ולכן המיקום והמחיר היו חשובים יותר מהפינוק עבורנו. הצוות היה מקסים ועזר בכל שאלה ובקשה, החדר היה נקי ונוח, והכי חשוב- המלון ממוקם כחמש דקות הליכה מהנמל, ואין בסביבתו בעיית חנייה.

השכרת רכב באי מילוס

כמו רוב האיים ביוון, גם במילוס מומלץ להשכיר רכב. חיפשנו סוכנות רכב מומלצת ואמינה, והגענו לMelian. הם היו מקסימים ואדיבים, עזרו לנו לתכנן את היום האחרון וגם התגמשו בשעות החזרת הרכב (רק שימו לב שהיינו לפי הגדרתם "מחוץ לעונה" כלומר- אחרי ה31 באוגוסט, ולכן לא הייתה בעיה לבוא לקראתנו).

מסעדות מומלצות באי מילוס

הקולינריה היוונית תמיד תהיה בין האהובות עליי. הפשטות שלה, הדימיון לאוכל הישראלי, ובעיקר טריות המרכיבים לא משאירים מקום של ספק. אם אתם חובב פירות ים ודגים כמונו, אתם הולכים להנות בענק.Milors café – מקום מתוק הממוקם ממש על הנמל. מתאים בעיקר לקפה קר וארוחות בוקר, שימו לב שהארוחות הן יותר בהרכבה עצמית, ולכן תצטרכו להזמין כל אלמנט בנפרד.Action pizza bar – מקום נוסף שניסינו דווקא בבוקר, והיה מעולה. יש ארוחות בנויות וניתן גם לשלב בין מנות ראשונות לסלטים.
Enalion – ממוקמת בעיירה Pollonia. אליה הגענו לארוחת צהריים לאחר שטיילנו לאורך החופים הצפוניים של האי. מדובר באחת מהמסעדות המומלצות באי, בה תוכלו להנות ממאכלי פירות ים ודגים לפי משקל, ומזטים יוונים טיפוסיים. נהננו מחצילים עם רוטב עגבניות וגבינת פטה, תמנון צלוי על הגריל, שרימפס, ומולים ברוטב יין ומרוה. אם אתם מגיעים לאזור הצפוני יותר- זו אחלה נקודה לעצור בה.
O! Hamos – אני אוהבת לבדוק המלצות למקומות לאכול בהם בכמה מקומות, ובגלל שהאי יחסית לא מתוייר (בהשוואה לרודוס למשל) את רוב המידע מצאתי בטריפ אדווייסור. לגבי המסעדה הזו לא היה כל ספק, והתור בחוץ היה הגושפנקא לארוחת הערב. המסעדה יחסית גדולה, ממוקמת בחצר רחבה ומוצלת על ידי סככות של גפנים. השולחנות גדולים ומרווחים, ויש גם אזור קטן לילדים שיוכלו לשחק (מבלי להפריע לסועדים).
בגלל שידענו שיהיה תור למסעדה, לארוחת הערב הזו יצאנו יחסית מוקדם. אם תגיעו לפני 18:30 אני מאמינה שיושיבו אתכם במהרה. התור, אגב, השתרך עד 21:30 ביום שלפני, וכלל די הרבה יוונים, אסמכתא נוספת למקום מוצלח. במסעדה הזו לא תמצאו דגים ופירות ים, אלא אוכל קיקלאדי מסורתי. הזמנו לראשונות סלט יווני ותבשיל חומוסים בכורכום (שהיה אלוהי!), ולעיקרית חלקנו תבשיל עז שבושל לאורך זמן בליווי תפוחי אדמה, שהיה מפתיע בטעמיו. הכלים, התפריט הכתוב בכתב יד, האווירה הכללית- זו לחלוטין אחת מהמסעדות הייחודיות בהן אכלתי.

ארות בוקר באי מילוס יוון
ארוחת בוקר בAction pizza bar
מסעדת Enalion
מנות יווניות אותנטיות באי מילוס שביוון
תבשיל חומוסים בכורכום עם לאבנה חמוצה, וסלט יווני אותנטי - O! Hamos
תבשיל עז אותנטי באי מילוס שביוון
תבשיל בבישול איטי של עז בליווי תפוחי אדמה (זה משמעותית יותר טעים מאיך שזה מצטלם)
החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
הולכים על הירח. חוף Sarakiniko
החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
Sarakiniko
החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
Sarakiniko
החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
Sarakiniko
החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
Sarakiniko
החוף המפורסם סאראקיניקיו באי מילוס יוון
Sarakiniko
חוף פולוניה באי מילוס יוון
חוף Pollonia - יש חופים יפים יותר במילוס

חופים, טיולי יום, כפרים מקומיים, והמלצות נוספות לאי מילוס

האי מילוס כולל יותר מ-70 (!) חופים, וכולם שונים לחלוטין זה מזה. בנוסף, תוכלו לשלב בטיול שלכם ביקור בכפרים מקומיים, או טיולי יום מגניבים על סירה.
Sarakiniko – ככל הנראה החוף המפורסם ביותר במילוס. הנופים המהפנטים שלו יגרמו לכם להרגיש כאילו נחתתם על הירח, וכל פינה בו תצליח להפתיע אתכם מחדש. שימו לב שעדיף להגיע אליו כאשר הרוחות הן דרומיות ולא צפוניות. לצערנו "נפלנו" על ימים בהם הרוחות אכן היו מצפון, מה שגרם למים להיות מאוד סוערים ולחוף עצמו למאוד לא נעים לשהייה.
Papafragas Beach and Caves – המערות של פאראפראגס נגלות לעיני האדם רק כאשר הים רגוע, או לחילופין- הרוחות דרומיות. גם הן ממוקמות בחלקו הצפוני של האי, ולצערי היו מוצפות בעת הביקור שלנו. המערות נראות כגשרים ענקיים המחברים בין "אצבעות" סלעים היוצאות אל הים, שבין הרווחים שביניהם נגלים חופים קטנים.
Pollonia Beach – בגלל שהמערות היו מוצפות, שינינו את תכניותינו ונסענו לכיוון חוף פאפאפרגס שהיה לא רחוק מהן. החוף עצמו לא מרשים במיוחד, ושוב רוחות הצפון הפכו את הרביצה על החול ללא נעימה במיוחד.
הכפר מנדרקיה באי מילוס ביוון
Mandarakia
הכפר מנדרקיה באי מילוס ביוון
Mandarakia
חוף פאראפראגאס מילוס יוון
Fyriplaka
חוף פאראפראגאס מילוס יוון
Fyriplaka
מערות קלפטיקו, שיט באי מילוס יוון
מערות קלפטיקו, שיט באי מילוס יוון
מערות קלפטיקו, שיט באי מילוס יוון
מערות קלפטיקו, שיט באי מילוס יוון
מערות קלפטיקו, שיט באי מילוס יוון

Mandarakia – כפר קטן הממוקם בצפון האי. הנוף של המפרץ ודלתות מחסני העגינה הצבעוניות מקסים, יש נקודת תצפית אליו וגם ניתן לרדת למטה. יש בתוך הכפר מסעדה או שתיים למקרה ותהיו רעבים (אך לצערי לא בדקתי אותם).
Fyriplaka Beach – חוף מקסים ונעים, ממוקם בדרום האי. הרצועה שלו רחבה ויש מספר שמשיות הפוזות לאורכו. המים צלולים ונעימים, ויש אזור בו ניתן להחנות את הרכב.
Kleftiko Boat Tour – עוד מקום איקוני וייחודי לאי מילוס. המערות של קלפטיקו הן סלעי ענק שהתנתקו מן היבשה, ובשל זרמי המים יצרו מערות ארוכות וקצרות, עמוקות ורדודות. אל המערות ניתן להגיע רק דרך הים, על ידי טיול יום עם סירה: לאורך הנמל תמצאו המון סוכנויות דרכן ניתן לצאת לסיור, והסיורים יוצאים פעמיים ביום: בבוקר (11:00-14:30) ובצהריים (15:00-18:00).
אל תעשו את הטעות שלנו וקחו את הסירה שיוצאת בבוקר. את הכרטיסים יש לקנות יום לפני לפחות (בעונה העמוסה). למה לא לקחת את הסיור המאוחר? ככל שנהיה מאוחר יותר הים עולה, כלומר- יש יותר גלים, והרוח מתחזקת. לשבת ספוגים וקפואים על סירה מתנדנדת בלב ים זו בהחלט חוויה, אבל לא מהמוצלחות שחוויתי.
הסיור עצמו עובר בעוד מספר נקודות יפות לאורך החוף הדרומי, וכולל זמן שחייה במערות של קלפטיקו (יחולקו גלגלים וספוגי ספגטי על הסיפון), ונשנוש צהריים קליל (סנדוויצים). אנחנו מאוד נהננו מהסיור ושמחנו שלקחנו אותו (היו לנו התלבטויות בנושא), ואפילו עם החזרה הלא סימפטית- זו חוויה שאני ממליצה לכל אחד לנסות במילוס, לא ראיתי נופים כאלה בשום מקום בעולם.

טיפ חשוב!

מעבורות זו צורת התניידות מאוד נפוצה ביוון, ולפעמים מעבורת יכולה לחסוך לכם לא מעט כסף (במקום להזמין טיסה פנימית). במידה והחלטתם לעבור בין האיים במעבורת, השתדלו שהיא תצא כמה שיותר מוקדם. ככל שהשעה ביום מאוחרת יותר, הים עולה בשל הגאות והגלים מתחזקים בשל הרוחות. בשעות הבוקר המוקדמות עד לשעות הצהריים המוקדמות הים שקט יותר ולכן תבטיחו לכם שיט נעים ורגוע.

לסיכום

לאי מילוס הייתי ממליצה להקדיש מינימום יומיים (כמונו), ומקסימום ארבעה ימים- אם אתם אוהבים לקחת כל יום באיזי, אבל ממש באיזי. מדובר באי פצפון בלי המון מקומות בילוי, אבל חופים יפייפיים ועוצרי נשימה. שלושה ימים מלאים זה הזמן האידיאלי, ולכן יתאים גם לסוף שבוע ארוך.
 

מערות קלפטיקו, שיט באי מילוס יוון

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!