22.11.19

הטעויות מהן למדתי על טיסות משולבות בקונקשן (עצירת ביניים)

עשיתי את כל הטעויות שקשורות בטיסה עם קונקשן: פספוס טיסה פה, זמן מינימלי וחציית שדה תעופה בריצה שם, וגם רביצה של שעות על חוף
עשיתי את כל הטעויות שקשורות בטיסה עם קונקשן: פספוס טיסה פה, זמן מינימלי וחציית שדה תעופה בריצה שם, וגם רביצה של שעות על חוף ים בהמתנה (ספויילר: זה לא היה כיף בכלל), זו ההזדמנות שלכם ללמוד מהטעויות שלי, ואפילו לצאת מורווחים (ולא רק כלכלית).

22.11.19

טיפים לטיסות וטיולים
קונקשנים ועצירות ביניים-איך נמנעים מטעויות קריטיות

להזמין טיסה עם קונקשן הפך לדבר שבשגרה, והתחיל מאילוץ של לטוס למקומות אליהם לא קיימת טיסה ישירה מארץ המוצא. גם עלות הכרטיס או קיצור הדרך הפכו לפרמטרים המעודדים אנשים לסגור טיסות עם קונקשנים ברחבי העולם, ואחרי מספר טעויות שחוויתי בעצמי החלטתי לכתוב עבורכם פוסט שיעזור לכם לבדוק את כל הפרטים ההכרחיים ביותר בעת הזמנת טיסה מסוג שכזה.
לפני שמתחילים לחפש טיסה (כל טיסה), נסו לחשוב מה בראש סדר העדיפויות שלכם: כמה שפחות זמן באוויר, עלות, צבירת נקודות, הזדמנות לבקר ביותר מיעד אחד? ברגע שתגדירו לעצמכם את הפרמטר עליו לא תהיו מוכנים להתפשר, תהליך החיפוש יהיה משמעותית יותר קל.

זמן השהייה על הקרקע

חשבו טוב טוב את זמן השהייה שלכם, בהתאם לשעת הנחיתה שלכם. קונקשן של 5 שעות אמנם יותר קצר מ16, אבל כשמדובר בנחיתה ב12 בלילה והמראה ב5 בבוקר תאמינו לי שאתם לא מעוניינים להסתובב כמו זומבים בשדה התעופה לאורך כל הלילה. קחו קונקשן ארוך יותר, תזמינו לילה במלון שקרוב לשדה (או בעיר- תלוי מה היעד כמובן) ותשנו כמו בני אדם. לרוב קונקשנים ארוכים במיוחד (של 20+) שעות גם יהיו זולים יותר, ואם יצא לכם נחיתה בשעות היום- תוכלו גם להרוויח יעד נוסף ולטייל בו.

גם בטיסה ליוון דברים יכולים להשתבש

שעות הטיסה

על אחת כמה וכמה כשמדובר בטיסה טרנס אטלנטית. חוויתי בעצמי כמה ג'ט לג יכול להיות אכזרי כשמדובר בטיסת יום ולא טיסת לילה, ואפילו טיסה מאוד מוקדמת לאתונה התבררה כטעות לא קטנה. הטיסה המריאה ב5 בבוקר, כלומר התעוררנו סביבות 2 לפנות בוקר, ובמקרה הספציפי הזה גם הלכנו לישון מאוחר (12 בלילה). נחתנו באתונה וישר המשכנו לטיסה שלקחה אותנו אל האי פארוס, ממנו היינו צריכים לקחת מעבורת שיוצאת ב18 בערב. היינו בטוחים שנשכיר רכב ונטייל באי עד הערב או סתם נזרק באיזה חוף, והיינו פשוט מותשים ועייפים בצורה קיצונית. בסוף נזרקנו על פינה בחוף שקרוב לנמל עם לונג שקנינו בחנות ליד ובגדים, כי אפילו להשתזף לא היו לנו כוחות.
המקרה השני היה בטיסה לניו יורק דרך זאגרב, קונקשן קליל של 4 שעות אבל טיסת יום. פה נפלתי על מטוס ישן במיוחד וילדה מעצבנת שיושבת מאחורי, ובגדול קיבלתי מתכון לאסון. זו הייתה הטיסה הנוראית ביותר שחוויתי ולעולם לא אזמין שוב טיסת יום ליעד כל כך רחוק.

המזוודות

כשמזמינים קונקשן יש שתי דרכים: טיסה עם אותה חברת תעופה, כאשר הזמנת הכרטיסים נעשית כ"חבילה" אחת, וסגירת כרטיסים באופן עצמאי. הנושא של המזוודות מתחבר גם לזמן השהייה בשדה בו אתם עושים את טיסת הקישור: במידה וסגרתם כרטיס שהוא חבילה אחת עם קונקשן, אתם יכולים להיות רגועים שכן חברת התעופה דואגת להעביר את הכבודה שלכם בין המטוסים.
מתי זה לא יקרה? כאשר היעד הסופי הוא מקום קטן במיוחד: בנסיעה שלנו לאי פארוס הזמנו טיסה עם אג'יאן, ובגלל שהתנסתי אינספור פעמים עם החברה (וגם עבדתי בשדה של אתונה) ידעתי שקונקשן של שעה יספיק לנו. החברה הפעילה את שתי הטיסות- מתל אביב לאתונה ומאתונה לפארוס, ככה שידעתי שהמזוודות יעברו ישירות למטוס הבא ואנחנו רק נצטרך להגיע לגייט.
בנתב"ג גילינו שטעינו, ומפני ששדה התעופה בפארוס כל כך קטן, אין בו מכס, ועל כן נצטרך לאסוף את המזוודות באתונה ולהפקיד אותן מחדש. הדיילת קרקע (בנתב"ג) סמנה את המזוודות שלנו עם תג priority והן אכן יצאו ראשונות למסוע, אבל את הספרינט לדלפק הצ'ק אין ולגייט בחיים לא אשכח. המזל האיר לנו פנים, והטיסה מאתונה איחרה ב20 דקות, אחרת- היינו מפספסים אותה.
במידה וסגרתם טיסה עם קונקשן עצמאי (למשל: טיסה לבנגקוק עם חברה אחת, מבנגקוק לטוקיו עם חברה אחרת) הסבירות שתצטרכו לאסוף את המזוודות ולשלוח אותן שוב גבוהה. בין חברות התעופה השונות יש הסכמי שיתוף פעולה, ובמידה והזמנתם טיסות נפרדות תוכלו לשלוח מייל לאחת מהן ולבדוק האם יוכלו להעביר עבורכם את המזוודות באופן אוטומטי.

נתיבי הטיסה

לא מזמן כשסגרתי את הטיסה שלי לבנגקוק (וממנה המשכתי לטאיוואן) הזמנתי כרטיסים דרך אוקראינה איירליינס עם קונקשן בקייב. על פניו נשמע רגיל והגיוני, עד שגיליתי שהאוקראינים לא עושים קו ישר לבנגקוק מעל מדינות ערב, אלא עושים הקפה מעל רוסיה. כמעט ממש כמו אל על. אז טסתי 3 וחצי שעות לקייב, ואז טסתי עוד 10 לבנגקוק- "זמן אוויר" מיותר. בררו את נתיבי הטיסה של החברה שלכם, יתכן ושווה להשקיע עוד 200 דולר לכרטיס ישיר.

סוג המטוס

נכון, זה משהו שאף אחד לא ממש עושה (חוץ מאמיר אחרי התרסקות המטוס של אייר אתיופיה) אבל בדיקה קצרה של סוג המטוס יכולה לעזור לכם להחליט איזו טיסות לקחת. העניין מתמקד בעיקר בטיסות ארוכות במיוחד, כאשר למערכת הוידאו יש חשיבות רצינית. באתר הזה תוכלו לבדוק מה רמת החדשנות של המטוס לפי הזנת הדגם, ויותר חשוב: איפה כדאי לכם לשבת!

לסיכום

קונקשן יכול להיות דבר נפלא! למשל טיסה עם רויאל ג'ורדניאן לבנגקוק עם קונקשן קצר בעמאן- הטיסה הטובה ביורת שחוויתי אי פעם, וזאת הודות לשלושת הפרמטרים עליהם סיפרתי לכם. הקונקשן היה קצר, טיסה עם החברה הזו קיצרה לי סביב ה3 שעות אוויר לכיוון, והודות לעובדה שהמראנו בלילה- הצלחתי לישון כל הטיסה כמו תינוקת.

רוצים עוד טיפים שימושיים?

מוזמנים להכנס למדריך המלא שיצרתי: איך למצוא את הטיסה הזולה ביותר

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!