09.03.20

איפה רואים את פריחת השקדיות? סיור מפתיע במועצה אזורית מנשה

בצל הקורונה וההבטחה לעצמי לטייל יותר בארץ, הצטרפתי לסיור בלוגריות במועצה האזורית מנשה. השיא כמובן היה פריחת השקד (או השקדייה), אבל ממש לא העיקר:
בצל הקורונה וההבטחה לעצמי לטייל יותר בארץ, הצטרפתי לסיור בלוגריות במועצה האזורית מנשה. השיא כמובן היה פריחת השקד (או השקדייה), אבל ממש לא העיקר: ההפתעה הנעימה שחיכתה לנו בדמות תיירות חברתית גרמה לי להרהר לא מעט (על אחת כמה וכמה בעידן המדיות הדיגיטליות), וגיליתי אזור מדהים ביופיו, לא רחוק

09.03.20

פריחת השקד במסיק קיבוץ מגל
בכל מקום אליו אני מגיעה בעולם, אני תמיד מנסה לדבר וליצור קשרים עם המקומיים הגרים ביעד שמהווה עבורי חופשה. להכיר את התרבות, המאכלים, הדת, והמנהגים חשובים עבורי- הופכים את החוויה להרבה יותר עוצמתית ומעמיקה בעיניי. כשזה מגיע לארצינו הקטנטונת אנחנו לרוב נוטים להתעלם ממפגש התרבויות שנוצר בה, או פשוט לא עומדים את ערכו האמיתי.
הצטרפתי לבלוגריות נוספות מתחום הטיולים והלייפסטייל במטרה לחוות את אזור המועצה שהתחדשה בתכנית תיירות פנים מקסימה ואותנטית, שנדמה ומיישמת את כל הערכים הנלווים לטיול בחו"ל מבחינתי: נופים ופנינות טבע, קולינריה, וסיפורים מרתקים של אנשים.
קצת על המועצה האזורית מנשה
המועצה ממוקמת בין פרדס חנה-כרכור לעמק חפר, לא רחוק מקו התפר. במחשבה ראשונה זה יכול להישמע מעט מרתיע, אבל אני בטוחה שאחרי הפוסט הזה תצליחו לשנות את דעתכם. המועצה מורכבת מ24 ישובים המשלבים יישובים קהילתיים, דתיים, קיבוצים, חילוניים, וערבים. התמהיל החברתי מתבטא במרקמים חברתיים שונים וקסומים במיוחד, שיגרמו לכם להבין שאפשר גם אחרת.
עמוד הפייסבוק של המועצה

קפה טוב – שער מנשה

את הסיור התחלנו ב"קפה טוב", הממוקם במרכז לבריאות הנפש בשער מנשה. בית החולים בנוי על בסיס בריטי ששופץ וחודש. עם קום המדינה הפך לבית חולים עבור אנשים שניסו לנדות מן החברה, ועם הזמן הבינו שהמילה "פסיכיאטרי" זו מילה כבדה והחליטו לשנות את השם של בית החולים ל"בריאות הנפש"- כיוון שהמחלה טריביאלית כמו כל מחלה אחרת.
המרכז, מהווה בית חולים עבור תשושי נפש, ומלווה אותם באינספור דרכים עד לשיקומם המלא ושילובם בשוק העבודה. במרכז גם קיימים הוסטלים לניצולי שואה עריריים/ כאלה שמשפחתם לא יכולה לתמוך בהם, והמטרה היא לתת להם מעטפת טיפולית שיקומית ורפואית.
בניגוד לבתי הקפה האחרים של הרשת, בבית הקפה בשער מנשה העובדים נמצאים בסופו של תהליך השיקום, ולומדים יום אחר יום התנהלות בסיסית שלנו נראית מובנת מאיליה: החל מקימה בבוקר, צחצוח שיניים, החלפת הפיג'מה, ועד לשיח עם אדם זר, תודעת שירות ועוד. הקפה הופך למקום בו הם מקבלים את הכלים הנדרשים להם לצאת לשוק העבודה, נותן להם מוטיבציה לקום בבוקר, והכנסותיו חוזרות לבית החולים ומתורגמות לימי טיול, סדנאות וחוויות נוספות למטופלים בו.
המקום פסטורלי ושלו, מוקף בטבע ובעונת הנדידה לא מעט ציפורים מגיעות לביקור ומקננות. וכן- לחלוטין בטוח. הקפה ממוקם בכניסה לבית החולים (בשער תגידו שאתם לבית הקפה), וצופה לנוף ירוק ולנחל שחוצה אותו. זו בוודאי לא התמונה שעברה לכם בראש, ואחת מהמטרות של המקום הוא לנפץ את המיתוס הנטוע שמרפרר באופן בלתי נשלט ל"קן הקוקייה".
שעות פעילות בית הקפה:
ימי א'-ה': 8:30-20:00 l ימי שישי: 8:30-14:00

מסיק קיבוץ מגל

לאחר בית הקפה המשכנו למרכז המבקרים של מסיק קיבוץ מגל, אשר ממוקם בגבולות המועצה- והוא הישוב הדרומי ביותר. המסיק הוקם בשנת 53, והקיבוץ גידל בעיקר גידולי שדה. במהלך משבר המים חיפשו לגדל גידולים אחרים, והחליטו לגדל זיתים (שגדלו קודם לכן בקיבוץ הותיק ולכן ידעו שהם גדלים טוב). בהתחלה הזיתים גודלו עבור מותג אחר ובשלב מסוים החליטו ליצור מותג שיהיה שייך לקיבוץ.
המסיק מגדל 12 סוגי זיתים, וההתמחות שלהם הם שמני זית זניים, כלומר- כל שמן לפי הזן שגדל במטע. למסיק שמונה סוגים של שמני זית, שכנראה טעמתם בעבר אם אכלתם במסעדת מסה, או באחת ממסעדותיו של אייל שני, וכולם בדרגת איכות כתית מעולה:
בלצינו – זן איטלקי, בעל טעם עדין. כמעט לא חריף או מריר  
הרבקינה – הזן האחרון שהושק. מאוד עדין, עם חריפות עדינה (והפייבוריט שלי)  
פיקואל – ספרדי, טעם שקדי שמתאים לאפייה
קורינייקי – זן יווני, מהנמכרים ביותר.
שמן אורגני – נמצא חלקה נפרדת מחוץ לקיבוץ. העצים לא מרוססים, והוא נמכר בעיקר בבתי טבע.
שמן הבית בלנד – מורכב משלושה זנים, מתחלפים לאורך העונה במינונים כדי לשמור על אותו טעם.
אסקל – זן ישראלי שפותח במכון וולקני. הכלאה בין זן ברנע לקלמטה, שגרף פרסים בתחרות טרה אוליבו.  
קורטינה – זן איטלקי, בועט וחריף, מתאים בעיקר לרטבים ושימוש קר.
במסיק נמכרים גם מוצרי קוסמטיקה המבוססים על שמן הזית. לאחר המסיק השמנים עוברים תהליך של סינון מכל חלקיקי הפרי, והשמן צריך להשתמר לשנה שלמה (כיוון שהמסיק מתקיים פעם בשנה). כל באצ' שנכנס מהמחסן למילוי עובר טעימה על ידי "שמנן"- שיודע להגיד אם הוא מרגיש שיש פגמים בשמן הזית.
שמנים שלא ממשיכים לתהליך הביקבוק עוברים ליצירת מוצרי הקוסמטיקה: שמן גוף, חמאת גוף, וסבון על בסיס שמן זית, בתוספת ארומה של לוונדר. במקום גם נמכר שמן שקדים הידוע ביכולת שלו למתוח את העור ועזרה עם נזקי השמש.
את השמן תוכלו לרכוש דרך אתר המסיק
דף הפייסבוק של מסיק קיבוץ מגל
מסיק קיבוץ מגל
מסיק קיבוץ מגל
פריחת השקד במסיק קיבוץ מגל
פריחת השקד במסיק קיבוץ מגל
פריחת השקד במסיק קיבוץ מגל
מצפור הר אמיר
מגשי אירוח בזיל.com
מגשי אירוח בזיל.com
מגשי אירוח בזיל.com

מטעי השקדיות במסיק קיבוץ מגל

ללא ספק גולת הכותרת של הסיור. מסביב לקיבוץ ובנוסף למטעי הזיתים, מגדלים גם מטעי שקדים. הזן, אשר שוכפל מעץ בודד שנמצא בחצרו של בחור ערבי הגר באזור נקרא "אום אל פאחם". שקדיו גדולים יחסית, ומתוקים בטעמם. בנוסף לאום אל פאחם שתולים לצידו זנים נוספים הפורחים לפניו, על מנת ליצור אפקט של מקסימום האבקה.
מטעי השקד סגורים בשער נעול, ושייכים למסיק קיבוץ מגל. בשביל לטייל בין המטעים אתם מוזמנים לתאם מראש הגעה למרכז המבקרים (בשעות הפתיחה שלו), ולבקש להכנס למטעי השקד – לכם את השער בשמחה. בתקופת הפריחה אפשר לעקוב בפייסבוק ובאינסטגרם, מפני שהפריחה מאוד קצרה (כחודש+-), הם יוכלו לעדכן אתכם מה מצבה.

ארוחת צהריים במצפור הר אמיר

התצפית הממוקמת בקציר היא בין היפות שראיתי. לאורכה פזורים שולחנות פיקניק גדולים, שניצלנו על ידי אירוח מדהים של פרח סבג, בעלת בזיל.com , המכינה מגשי אירוח מדהימים שישאירו לכם טעם של עוד. פרח תוכל להגיע לכל נקודת עצירה במהלך הטיול שלכם, בין אם תצפית, או פארק, ותוכלו גם להתארח אצלה בבית ולהנות ממטעמיה, בין אם בארוחת בוקר/צהריים (התפריט חלבי).
עמוד הפייסבוק של בזיל.com
עמוד האינסטגרם

הבית על הואדי

טל רז, שהייתה מורת הדרך והמלווה שלנו בסיור, היא גם אמנית ותכשיטנית מוכשרת במיוחד. בנוסף לסיורים אותם היא מעבירה, תוכלו גם להגיע לביתה שלה ושל נועם, נגר במקצועו, ולהנות מסדנאות תכשיטנות, וממקום מפגש יוצא דופן ביופיו. את הבית הם בנו בשתי ידיהם, ותוכלי להתרשם מייחודיותו במהלך אחד מהמפגשים המתקיימים בו.
לאתר של טל: תכשיט של טיול  l  או בטלפון: 050-3841513

מה עוד?

לצערי לא יכולתי לחוות את כל הפעילויות שיש למועצה האזורית מנשה להציע, בשל זמננו הקצר. אבל- אם אתם מגיעים לטיול באזור, הנה עוד כמה אפשרויות שיוכלו לעניין אתכם:
"רוח שתות" – קטיף תותים בקיבוץ גן שמואל  l  פייסבוק
אלחנן תרבות לחם – מאפייה הממוקמת בכניסה לקיבוץ משמרות. המאפייה מייצרת לחמי מחמת ומגוון מאפים המיוצרים במקום, בה תוכלו להנות ממטבח שף המתבסס על הלחם המיוצר במקום תוך שימוש בחומרי גלם עונתיים.  l  פייסבוק
חומוס "ואהבת" – החומוסיה הקטנה שבתחנת הדלק בכניסה למוא"ז הפכה למקום של שיתוף, חיבור, וקירוב לבבות בין כל תושבי האזור- יהודים, מוסלמים, חילוניים, ודתיים.  l  מיקום בגוגל מאפס
העיגול הפנימי, עין עירון – מרחב אירוח המתאים למספר משפחות ללינה ולנופש. המקום מוקף גינה יפיפייה וכולל בריכות שחיה וג'קוזי. פינת ערסלים ונדנדות, פינת מדורה, פינת פוייקה, וגן ירק אורגני בחורף. איריס ורמי מקבלים את האורחים ומציעים גם טיפולי גוף ונפש, ושיעורי מדיטציה.  l   להזמנת הלינה

פוסט עם לינקים ריווחיים - מה זה אומר?

היי לך! האמת? אני ממש שמחה שלחצת על הכפתור הזה. חשוב לי להיות שקופה עם הקוראים והקוראות שלי, ומעבר לסימון התכנים שאני יוצרת – חשוב לי להסביר לך מה זה אומר :)

אז לינק ריווחי (או Affiliate באנגלית) הוא לינק שמקודד עם משתמש המזוהה עם היוצר שלו. על כל רכישה שנעשית מהלינק המקודד הזה היוצר מקבל עמלה קטנה, שלא משפיעה בשום צורה על המחיר הסופי אותו תשלמו.

בפשטות? אם החלטת לסגור בית מלון עליו המלצתי, לרכוש מוצר או המלצה שפרסמתי, זו הדרך הכי פשוטה לפרגן ולתמוך בתוכן החינמי שאני יוצרת כאן ובאינסטגרם – בלי שום טרחה מצידך :)

גם אם החלטת לסגור מלון אחר, או להזמין מוצר אחר – ועשית זאת דרך הלינק שלי, העמלה עדיין תחשב.
אגב, שזה לרגע לא יגרום לך לחשוב שאני מפרסמת דברים רק כדי להרוויח מהם! כל המלצה ומוצר נבחרים בקפידה, ואני מפרסמת אך ורק מוצרים שהייתי מזמינה בעצמי, או כאלה שניסיתי בעצמי.

אז בפעם הבאה שבא לך להזמין חופשה או פריט מסוים – אם זה יהיה דרך אחד הלינקים שלי,

זה יהיה מדהים!